Aktuell kull

Akwey Go-Bye
&
springeldens katten också

Födda 2019-02-04

Foto Elin Frej

2 hanar och 4 tikar i blandade färger föddes på måndagskvällen. Båda hanarna är brindle och tikarna är en av varje - en brindle, en blåbrindle, en fawn och en blå fawn. Nya bilder kommer här löpande, med nyast först. Mer information om pappan samt fler bilder på honom finns längst ner.

Hane 1

Hane 2

Tik 1

Tik 2

Tik 3

Tik 4

Akwey Go-Bye

Foto Elin Frej

Tiger, Akwey Go-Bye (Fierce Fireball Blaze x Brixie Trixtan) sprang sitt första LC-prov i Katrineholm 7/10 och slutade som 8. Då hans husse varit skadad har han inte hunnit med mer, men jag har haft ögonen på honom sedan jag träffade honom som valp/junior(?) på ett LC-prov. Han finns på bild i albumet "Blandade hundbilder" från det tillfället. Han är importerad från Tjeckien. Flera av hans syskon samt hans pappa deltog på LC EM i Danmark och jag tittade på dem där. En kullbror vann sin klass, pappan kom på fjärde plats och en annan kullbror på sjätte. I släkten finns även fler Lure Coursingstjärnor!
Jag tycker att Tiger är en fin whippet utan överdrifter, med ett underbart huvud och uttryck och jag tror att han kompletterar Insa bra. Han är inte inmätt, men hans syskon och hans föräldrar är mindre än honom. Enligt Tigers uppfödare är mamman 47cm och pappan 49cm. Hans systrar är mellan 43,5-45cm och hans bröder är mellan 48-49cm höga.
Han har hittills bara ställts ut en gång, hösten 2018, med VG.
Mer om Insa HÄR.